A je luksuz imeti coacha?

A je luksuz imeti podporni sistem, nekoga, ki ti pomaga sestaviti načrt, kako uresničiti največje želje? A je luksuz premagati strahove in zaživeti bolj svobodno in biti dober vzor svojim otrokom? A je luksuz premagati nekaj, kar te veže že več let in te ovira pri odločanju? A je luksuz samozavestno zastopati svoje odločitve in pogumno jih predstaviti drugim? A je luksuz biti zadovoljen in srečen?

DA! 6-krat JA!

Seveda je luksuz – zakaj?

Ker živimo v času, ko se nam stvari dogajajo tako hitro, da odpremo oči in je ponedeljek, ko trikrat pomežiknemo pa je petek. In vmes se zgodi toliko stvari, da brez urnika in zapisovanja vsaj meni (in vem, da nisem edina) ne bi uspelo prekrmariti tedna. Pa vendar se razlogi ne skrivajo v tem, da nimamo časa (zelo uporaben izgovor), da nimamo sredstev (odločitev prioritet in potreb), da, da, da …

Pravi RAZLOG je:

Življenje se dogaja. Odgovornosti se dogajajo. Omejevanje prepričanj se dogaja. Odnosi se dogajajo.⇒ In vzporedno se razvijajo skrbi, strahovi, dvomi. Sprejemamo odločitve, odgovornosti se večajo. Dogajajo se spremembe – in te so posebne, včasih, lažje, drugič težje. Tako ali drugače.

VELIKI CILJI zahtevajo VELIKO ODGOVORNOSTI: zahtevajo čas, energijo, sposobnosti, spodbude, motivacijo, načrt itd.JAZ + TI = 2

Ko se odločimo narediti velik korak naprej in spremeniti določene stvari v življenju, je lažje, če imamo ob sebi nekoga, ki nas usmerja, z nami debatira o idejah, spremembah, nam pomaga, nas posluša, postavlja pred dejstva, nas motivira, navdušuje, stoji ob strani in spodbuja. In zaupa v nas.

Ne glede na to, kako močna je naša želja, kako nas navdihujejo sanje, ki jih želimo doseči, nas bodo stari zakoreninjeni vzorci in prepričanja precej hitro spet zgrabili v svoje kremplje, nam vzeli dobro voljo, energijo in motivacijo, s katero smo se lotili spremembe, in spustili zapornico nazaj na našo sanjsko pot.

Če delaš s coachem, se to ne more zgoditi. Zakaj?

–      Coach ali trener te spodbuja k uresničitvi sanj – razširil bo tvoja obzorja, da sam oblikuješ takšno vizijo, ki jo z njegovo pomočjo korak za korakom tudi uresničuješ.

–      Coach spodbuja, da si odgovoren sam do sebe – da se zavedaš svojih zmožnosti, prepričanj, sposobnosti. Opominja na cilj in za kaj se je vredno truditi.

–      Coach te ves čas izziva k temu, da vidiš svoje potenciale, da razmišljaš o uresničitvi svoje cilja tako, da maksimalno izkoristiš vse svoje spretnosti, znanja in veščine – da vložiš v svojo željo/cilje, vse, kar lahko.

–      Coach ti pomaga pri iskanju globljena pomena in smisla – tudi v neprijetnih ali negativnih situacijah, saj izhaja iz predpostavke, da se za vsakim dejanjem skriva nek namen.

–      Coach te nauči pogledati na situacijo tako, da znaš izbrati optimizem, občutek samozavesti in da ti je razumljiva miselnost uspeha.

–      Coach ti pomaga, da ostaneš predan tudi takrat, ko je vsega preveč, ko si razočaran in ko zaradi različnih situacij v življenje prideta negotovost in zmedenost.

–      Coach je tisti podporni sistem, na katerega se lahko zaneseš, ko sam sicer verjameš vase, so pa vsi iz tvoje okolice v dvomih ali proti.

–      Coach ti lahko pokaže bližnjico do uspeha v karieri, poslu, odnosih ali življenju.
Ja, luksuz je, če poznaš strategijo, kako najti pravega partnerja ali kako se mirno raziti, kako doseči kompromis z otrokom, ki je svojeglav, trmast, v puberteti itd., kako poiskati službo, ki bo nosila status ”sanjska”, kako se posloviti z delovnega mesta, ki te izčrpava in hromi. Luksuz je poznati strategijo, kako opraviti z omejujočimi prepričanji in strahovi in zaživeti s polnimi pljuči in razprtimi krili. In ja, luksuz je, če znaš vse svoje obveznosti organizirati tako, da ti ostane čas za otroke, družino, konjičke, šport, telovadbo, prijatelje, druženje, branje itd. – vse tisto, kar življenju daje globlji pomen.

Coach ni LUKSUZ – LUKSUZ je živeti tako, da krojiš zadovoljujoče in izpolnjujoče odnose, da si uspešen zaradi svojih odločitev, znanja in veščin, da verjameš vase, si prijazen in imaš čas za ljudi in stvari, ki jih imaš rad.
Z veseljem bom tvoja sopotnica na poti do spremembe! PRIJAVI SE!


NAUČI SE NLP TEHNIK – PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO SREČANJE!