Kaj ti bo prinesel coaching?

Življenje je kot vožnja s kolesom. Da ohraniš ravnotežje, se moraš premikati. 

#k cilju #brez strahu #brez stresa #mirno in z nasmehom na obrazu

PREMAGOVANJE STRAHOV

To nama bo uspelo z učinkovito uporabo NLP tehnik za soočanje in premagovanje strahov (v primeru večjih življenjskih prelomnic, soočenja s težkimi situacijami, pri strahu pred smrtjo, obiskom zobozdravnika, razgovorom za službo, javnim nastopanjem itd.). Ko se soočiš in spremeniš uvid, lahko začneš delovati drugače. Življenje brez občutka strahu, pomeni svobodo. Naučene tehnike ti bodo pomagale tudi kasneje v podobni situaciji.

IZBOLJŠANJE SAMOPODOBE

Samopodoba = tvoje ogledalo. Samopodoba je to, kar ti misliš o sebi: o svojih sposobnostih, znanju, uspehih, lastnostih. Oblikovati se začne že v otroštvu, ko se kreirajo vzorci, po katerih lahko deluješ celo življenje. Spremeniti jih je treba, če te ti vzorci omejujejo pri odločitvah in vplivajo na tvoje delovanje (ovirajo ali pa sploh ne reagiraš, ker dvomiš vase). Zakaj? Ker je to pot do dviga samozavesti, boljšega zaupanja vase in v svoje odločitve ter bolj odločnega sprejemanja odgovornosti.

ISKANJE MOTIVACIJE

Ker ni časa, ker imaš preveč vsega, ker je dan prekratek, ker okolica zahteva to in ono, ker … se ne moreš lotiti stvari, ki bi te notranje izpolnile – ki bi bile samo zate. Že celo življenje hujšaš? Imaš nedokončane obveznosti (študij, tečaj itd.)? Imaš želje, sanje, pa zanje ni dovolj motivacije? In potem se potolažiš z izgovorom, čeprav veš, da bo razočaranje še večje? Na coachingih te naučim tehnik, kako izgovore zamenjati z aktivnostmi in na ta način v življenje pripeljati zmage, ki so se doselj zdele neuresničljive.

UPRAVLJANJE STRESA

Stres – vsi ga poznamo, vsi ga imamo, razlika pa je v tem, kako ga obvladujmo in odstranjujemo iz življenja. Kako se soočaš z njim v še dodatno težkih situacijah – prevzameš vajeti ti ali stres? Tehnike za obvladovanje stresa ti bodo pomagale v različnih situacijah. Ko enkrat spoznaš, koliko skrbi lahko oklestiš s svojega urnika in mirno potuješ čez dan, vse postane lažje.

OD ŽELJE K CILJU

Koliko tvojih želja ostane neuresničenih? In zakaj? Pojdiva skupaj od besed k dejanjem –  kako pripraviti in slediti načrtu in doseči cilje, ki te bodo izpolnili in ti dali motivacijo za naprej? Stopničko po stopničko, organizirano v tvojem tempu, vendar jasno in organizirano. Ko imaš v žepu prvo zmago, je vsako naslednjo izjemno lahko doseči.

ČUSTVA IN PREPRIČANJA

Preteklost naj bi bila najboljša učiteljica, pa nas velikokrat preganja in omejuje v stvareh, ki bi nam sicer prinesle srečo. Verjemi, da je omejujoča prepričanja možno preoblikovati, in tudi  nepredelana čustva in zamere je možno popraviti. Čeprav se marsikaj skriva daleč v preteklosti (otroštvo, mladost), se lahko tvoj uvid v situacijo spremeni. Šele ko se  soočimo s starimi preprekami, lahko zaživimo mirno in skladno s svojimi vrednotami.

ČUJEČNOST, MEDITACIJA IN DIHALNE TEHNIKE

Biti prisoten tukaj in zdaj. Navzoč v tem trenutku, ki ga pravkar živiš – in to tako, da izklopiš vse, kar se dogaja okoli tebe. Redno izvajanje meditacije in čuječnosti pomaga doseči globoko izkušnjo notranje mirnosti, ki posledično prinaša boljše počutje, mirnejše odzivanje, zmanjšanje stresa in tesnobe.

Tehnik te naučim na individualnih srečanjih.