Kako do cilja in kakšen je rok trajanja?

Odločno in pogumno spremembam naproti:

Pomembno!

VSE OSTANE TEBI – spremembe zahtevajo čas in energijo. Vložek morda res ni majhen, vendar je to tvoja trajna naložba vase, v tvoje odnose, v tvoje življenje.

Čemu bom zavezana pri coachingu:

Zaupanje.

Kar si poveva, ostane med nama. Zaupanje je temelj dobrega odnosa. Ne poznam tabu tem; odprto se lahko pogovarjam o čemerkoli, če vem, da greš rezultatom naproti.

Spoštovanje.

»Vsak človek je zase svet.« Prepričanja in vrednote so se začeli oblikovati že v otroštvu – nekatera se spremenijo, nekatera nosimo s seboj in nas omejujejo, blokirajo. Spoštujem tebe in vse, kar si – vem, da lahko pomagam pri tistem, kar moti TEBE.

Odprtost.

Ne obsojam, ne kritiziram, ne ponujam rešitev: ker dobra rešitev zame ni nujno dobra zate. Ne osredotočam se na preteklost – v središču bo učenje tehnik, ki ti bodo pomagale danes in v prihodnjih situacijah.

ORGANIZIRANOST.

Na začetku sodelovanja se postavi jasen okvir dela (definirani koraki dela). Popolnoma personalizirani program bo temeljil na skupnem dogovoru, ki bo potrjen tudi s podpisom pogodbe.

Zanesljivost.

Ves čas bom blizu, v podporo in pomoč.

Sprejetost.

Solze in smeh so del življenja.

Znanje.

NLP tehnike in orodja ti bodo pomagali tudi po končanem procesu.

Trajnost.

Vse naučene tehnike ti bodo pomagale danes, jutri, čez 10 let.

Česa ne morem ponuditi:

Psihoterapevt je pri svojem delu usmerjen v preteklost in raziskovanje vzroka težav. Zanima ga, zakaj se posameznik v določenih situacijah vede tako, kot se? Zakaj se nekdo počuti, tako kot se? ZAKAJ?

Coach pa je usmerjen v prihodnost – informacije iz preteklosti potrebuje, da osvetli situacijo in poišče rešitev za prihodnost. Torej: KAKO in KAJ boš spremenila, da se v prihodnje ne boš znašla v takšni situaciji. KAJ boš naredila, da boš dosegla cilj?

Coaching ni instant rešitev. Hitrih in površnih rešitev ni. Coaching je delo z rezultatom, ki ostane. Na vsakem srečanju boš dobila nalogo, ki ti bo pomagala ozavestiti napredek. Če želiš v svoje življenje vnesti spremembe in se osebnostno razviti, je treba v to vložiti svoj čas in energijo. To je tvoja naložba vase, v tvoje odnose, v tvoje življenje.

Kar je dobro zame, ni nujno dobro zate – in obratno. Vsak odgovarja zase in za odločitve, ki jih sprejema, in dejanja, ki jih naredi. Zato nimam odgovora, kaj moraš narediti, kaj je prav, kaj je dobro in kaj slabo zate – odločitve bodo tvoje, z njimi pa tudi odgovornost zanje. Tvoja moč je v tvojih rokah.

 

Moje reference:

  • NLP Praktik z nevrologijo (NLP inštitut,  INLPTA)
  • NLP Praktik Coach (NLP inštitut, INLPTA)
  • NLP Mojster Coach (NLP inštitut, INLPTA)
  • Life Coach (International Academy of Life Coaching & Entrepreneurship)
  • Life Purpose Coach (International Academy of Life Coaching & Entrepreneurship)
  • Hipnoza in hipnoterapija (mentorstvo dr. Karen E. Wells, Complementary Therapists Accredited Association)
  • MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) – tečaj Odpravljanja stresa z uporabo čuječnosti
  • Integralna meditacija (Duhovna akademija, Adrian P. Kezele)