Kolikokrat pustiš času čas?

Skoraj pred vrati je december, ki ga bodo, kot kaže, znova krojili ukrepi in virus, za katerega že dve leti držimo pesti, da postane preteklost. Nemir je čutiti povsod – v vseh odnosih, zunaj, notri … zato je še toliko bolj pomembno, da začnemo skrbeti zase – za svoj notranji mir. Včasih tudi tako, da pustimo času čas.

V VRTINCU ČIGAVIH ČUSTEV?

Jeza, napetost, nemir, jeza, žalost, razočaranje – besede, ki bi najbolje opisale stanje, počutje in vedenje ljudi, s katerimi delam ali govorim v zadnjih dneh. Povsem razumljivo je, da najbrž nihče ne more biti miren zaradi situacije, v kateri smo se znašli že dve leti nazaj in ni videti, da bi jo bilo konec prej kot se bo izteklo leto 2021.

Ne skrbi, skrbi je dovolj. Ti poskrbi zase.

Vsak človek je zase svet (T. Pavček). Prav je, da dobro poskrbiš za svojega. Da ne pustiš, da bi te vrtinec tujih čustev potegnil vase in zlomil zaradi skrbi, ki niso tvoje.

Velikokrat je smiselno vdihniti, razmisliti in pustiti, da se kakšna nevihta zdivja sama.

NLP VAJA ZA UMIRITEV (za sprostitev in umik od stresa)

♦  Udobno se namesti – lahko sediš ali ležiš.

♦  Pomisli na najbolj sproščujoč kraj, ki si ga kdaj obiskal ali pa ga poznaš iz filma, razglednice itd., in je na tvojem seznamu sanjskih potovanj.

♦  Predstavljaj si, da si na tej lokaciji.

♦  Popolnoma se vživi v sliko. Bodi pozoren na to, kaj vidiš okoli sebe, kaj slišiš, kaj čutiš, kako se počutiš. Kaj vonjaš, morda okušaš?  Kaj vidiš, slišiš in čutiš? Vonj in okus? Lahko narediš barve v okolici bolj sproščujoče? Glasove in zvoke še bolj prijetne?

♦  Popolnoma se prepusti občutkom in uživaj na sanski lokaciji.


 

DRUGE NLP VAJE:

NLP VAJA ZA KREPITEV SAMOZAVESTIklik

NLP VAJA: Kako naj pomagam otroku, če ga je strah?klik

PREJ ALI POTEM: PREVERI MOTIVACIJOklik

7 PRAKTIČNIH VAJ, KAKO SE NAUČITI HVALEŽNOSTIklik