O meni

Uči se. Išči dobro v ljudeh. Bodi prijazna.

... vodi me, kar mi je bilo položeno v zibko.

Trdno sem prepričana, da znanja in prijateljev ne moreš imeti nikoli preveč. Ta misel se me drži že od malih nog, ko sem odraščala v družbi dveh zelo mladih staršev. Kako pomembni sta stabilnost in varnost v družini, da se lahko učiš, raziskuješ in krepiš svoje sposobnosti, pa sem začela spoznavati v študentskih letih, ko sem poletja kot prostovoljna vzgojiteljica preživljala na Debelem rtiču. To delo me je spremenilo – videla, slišala in čutila sem zgodbe

otrok iz družbeno šibkejšega okolja. Še bolj pa se je izostril moj čut za empatijo in nesebično pomoč.

 

Dokler nisem sama postala mama, se nisem zavedala, kako nepredvidljiva in zahtevna je lahko starševska vloga. Vijuganje med različnimi poslovnimi projekti je bilo treba začeti usklajevati z vlogo, ki jo imam najraje. Hud tempo, otrokova diagnoza in začetek gospodarske krize so vodili v obdobje, ki je spremenilo mojo zgodbo.

Stop.

Prišlo je tisto leto. Leto, ki je vse spremenilo. Edino leto, za katerega sem si takrat želela, da bi ga lahko zbrisala iz svojega življenja. (Danes vem, da je preteklost najboljša učiteljica. 😉 Uvod v leto je zaznamovala smrt, ki me je izjemno pretresla. Časa za žalovanje ni bilo, ker je sledila huda nesreča, v kateri je na nitki viselo otrokovo življenje. Svet se je počasi začel zavijati v pomladne barve, ko se je na moj koledar vpisala še ena tragedija.

Udarec za udarcem … Neprespanost. Nenehna zaskrbljenost. Neizžalovana žalost. Pretežak občutek krivde. Nemoč. Strah.

Spremenile so se tudi razmere v poslovnem okolju, v katerem sem se gibala. Prekinitve pogodb. Varčevanje. Nestabilnost. Strah.

Reset.

Ni naključje, da sem se takrat vpisala na študij nevrolingvističnega programiranja (NLP), ki je prerasel iz spreminjanja in sprejemanja sebe v način življenja. Ko sem se naučila na izzive, s katerimi se soočam tako v vlogi mame, podjetnice, partnerice pogledati z druge perspektive in jih tudi rešiti po drugi poti in na drugačen način, so se začeli dogajati premiki. Stopnica za stopnico – brez preskakovanja in s temeljitim poglabljanjem in trdim delom. 

Na Inštitutu za nevrolingvistično programiranje sem pridobila mednarodni certifikat za NLP Praktika, NLP Mojster Praktika in NLP Mojstra, izobraževanje pa pod okriljem NLP Master Trainerjev Milana Vujasinovića in Gabra Marolta ter Master Trainerja in soustanovitelja INLPTE Berta Feustla zaključila s pridobitvijo mednarodnega certifikata NLP Trener.

Vmes sem se intenzivno učila še za licenco Life Coacha, Praktika hipnoze, spoznala svet integralne meditacije in čuječnosti.

 

Kako skrbeti za svoje mentalne treninge, kako uspešno komunicirati in sklepati kompromise, kako organizirati čas, da ga je dovolj za posel in družino, ter kako strahove in stara prepričanja, ki te kljuvajo nekje v ozadju glave, priklicati na plan in jih spremeniti v najboljše podpornike odločitev so tista področja, ki jih raziskujem še danes in na katerih lahko pomagam drugim.

 

Obožujem svoje delo. Neizmerno hvaležna sem za vse priložnosti in poznanstva. Še vedno si želim spremeniti svet na bolje. To je moja misija. Pokazati ljudem, da se je za srečo treba odločiti – in z njo ravnati tako, da za vedno ostane tvoja prijateljica.

KJE TI LAHKO USPEŠNO POMAGAM?

Reference:

  • NLP Praktik z nevrologijo (NLP inštitut,  INLPTA)
  • NLP Praktik Coach (NLP inštitut, INLPTA)
  • NLP Mojster Coach (NLP inštitut, INLPTA)
  • NLP Trener (NLP inštitut, INLPTA)
  • Life Coach (International Academy of Life Coaching & Entrepreneurship)
  • Life Purpose Coach (International Academy of Life Coaching & Entrepreneurship)
  • Hipnoza in hipnoterapija (Marisa Peer, dr. Karen E. Wells)
  • MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) –  odpravljanje stresa z uporabo čuječnosti
  • Integralna meditacija (Duhovna akademija, Adrian P. Kezele)

ZATE:
3 tehnike, ki so meni spremenile življenje – zakaj ga ne bi tudi tebi?