Politika piškotkov

Obvestilo o uporabi piškotkov na spletni strani www.matejakrzisnik.com

Obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

 

Politika piškotkov

Spletna stran www.matejakrzisnik.com uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Piškotki so manjše tekstovne datoteke, ki se ob vašem obisku spletne strani prenesejo na napravo, s katere dostopate do naših vsebine (računalnik, mobilna naprava itd.). So priročno sredstvo za ohranjanje primerne vsebine, ki je v skladu z vašimi interesi in preferencami.

Piškotke na spletni strani www.matejakrzisnik.com uporabljamo za zbiranje informacij o uporabi naše spletne strani: piškotki shranjujejo podatke o podrobnostih spletne strani, zbirajo različne statistike in navedbe spletnega uporabnika. S piškotki na naši spletni strani spremljamo pogostost obiskovanja naših vsebin, prav tako pa nam služijo za oceno učinkovitosti zasnove spletnega mesta ter ustreznosti vsebine na vseh straneh spletnega mesta.

Piškotke na spletni strani www.matejakrzisnik.com uporabljamo za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Piškotki kot takšni ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste.Vrste piškotkov na naši spletni strani:

Ime piškotka

Opis piškotka in njegov namen

Trajanje

wpl_user_preference

Za beleženje izbire glede uporabe piškotkov

1 leto

wpl_viewed_cookie

Za beleženje prikaza glede uporabe piškotkov

1 leto

 

Vrste piškotkov na naši spletni strani, pomembne za vodenje analitike:

  • Google analitika
  • Facebook analitika 

Piškotki, ki so pomembni za analitiko, nam pomagajo prepoznati in številčno določiti število uporabnikov naše spletne strani. To nam daje vpogled in možnost zbiranja podatkov o tem, kako funkcionalna je naša spletna stran – kako se uporablja.

 

Piškotki Google Analytics

Naša spletna stran uporablja Google Analytics, ki je storitev spletne analitike, ki jo zagotavlja Google. Google Analytics uporablja piškotke za analiziranje, kako uporabniki spletne strani uporabljajo. Podatke, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi spletnih strani (vključno z vašim naslovom IP) Google posreduje in hrani [na strežnikih v Združenih državah Amerike]. Google te podatke uporablja za ovrednotenje vaše uporabe spletne strani, posredovanje poročil o aktivnostih na spletni strani upraviteljem, in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z aktivnostmi na spletni strani in uporabo spleta. Google lahko te podatke prenese tudi tretjim osebam, če tako zahteva zakon, ali kadar tretje osebe obdelujejo podatke v imenu Googla. Google vašega naslova IP ne bo povezal z drugimi podatki, ki jih Google hrani.
Podrobne informacije o storitvi Google Analytics in svoji zasebnosti (kako lahko nadzirate podatke, poslane Googlu) najdete na naslovu https://policies.google.com/privacy/partners.

 

Piškotki družbenih omrežij in piškotki tretjih oseb

Vsebine z naše spletne strani (članki, blogi itd.) delimo na družbenih omrežjih, kjer nam piškotki za družbena omrežja omogočajo deljenje te vsebine. Vtičniki in orodja tretjih oseb uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletne strani.

Družbena omrežja (Facebook, Google+ in Twitter) nameščajo piškotke glede na to, ali ste v njihovo storitev prijavljeni. Upravljanje njihovih piškotkov je urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji.

 

Nadzor piškotkov
O tem, kako in katere piškotke boste uporabljali, se odločate sami. Lahko jih izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku.

Informacije o nastavitvah piškotkov boste našli v spletnem brskalniku, ki ga uporabljate:

lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 

 

Opozoriti velja, da če boste v vašem spletnem brskalniku onemogočili piškotke, vam nekatere podstrani morda ne bodo delovale pravilno. Če pa ste soglasje za piškotke predhodno že potrdili in se nato premislili (to pomeni, da ste izključili prejemanje piškotkov v svojem brskalniku), se bo vaš obisk na spletnem mestu beležil kot nov – torej kot prvi obisk. V tem primeru se vam bo obvestilo o piškotkih pokazalo še enkrat.


Dodatna vprašanja
Za vsa vprašanja o piškotkih nam pišite na mateja@matejakrzisnik.com.