Tole je bilo nekaj najlepšega v 2021!

Vabim te, da vzameš list papirja ali dnevnik in napišeš zelo po šolsko naslov 'Tole je bilo nekaj najlepšega v 2021'. Med pripravo kave, čaja, vroče čokolade itd. razmisli, kateri so tvoji highlightsi iztekajočega se leta. In potem jih zapiši! Zakaj? Razkrivam v nadaljevanju! 😊 Naložba za vse večne čase.

Velikokrat, ko delamo kakšne analize za nazaj, se nam v misli prikrade vse tisto, kar ni šlo po načrtih … kar nam ni uspelo, nas ni razveselilo, smo bili razočarani, žalostni, poraženi. A kaj, v življenju bodo vedno vzponi in padci in pri vsem skupaj je ključnega pomena: Kaj sem se naučila iz vsega tega?

Zapisati lepe dogodke, čudovita srečanja, nepozabne trenutke = HRANA ZA DUŠO. Od tu bomo vedno črpali moč, energijo in dobro voljo. Zato je te stvari super zabeležiti! Nekaj najlepšega je imeti kolekcijo srečnih spominov, ki jo vedno lahko prelistaš, prebereš.

Dogodke si zapolnimo po tem, kako smo se počutili.

Sreča se skriva v majhnih stvareh – ko postaneš bolj pozoren na vse, kar te v trenutku pomiri in razveseli (igra z otrokom na snegu, večerni sprehod s partnerjem, prijetna kava s poslovnim partnerjem, druženje s prijatelji ob kozarčku vina in družabnih igrah itd.), krepiš hvaležnost. In postajaš vedno pozoren na vse, kar se dogaja med ”vrsticami” – na občutke.

In tam se skriva sreča …

Večina opisuje srečo z občutki – kako nam je bilo v nekem trenutku, kako smo se počutili. Fokus na vse, kar imamo lepega v življenju, bo najboljši vir za vse, kar še prihaja. Zato je super pisati dnevnik o sreči. Zato.