VAJA: Kako narediti učinkovit pregled leta 2021? (načrt)

Čisto malo še in na koledarjih bomo obrnili nov list. Novo leto, novo poglavje, nov začetek? Super čas, da naredimo pregled, iz katerega poberemo vse tisto, zaradi česar smo postali močnejši, odločnejši, boljši. In da naredimo načrt za 2022, v katerega bomo vključili letošnje zmage in se v glavah naravnali tako, da bomo pogumno stopali našim ciljem naproti.

Kako se lotiti pregleda?

Potrebuješ:

  • skodelico svojega najljubšega napitka 🙂
  • pisalo
  • mir

Delovni list ima 6 vprašanj.

1.

V mislih potuj čez leto, ki se izteka. Pomisli na vse, kar si se novega naučil, na vsa nova poznanstva in priložnosti, ki so se odprle. Dogodke poskusi čim bolj pristno še enkrat podoživeti.

2.

Zapiši svoje vzpone in padce v zadnjih 12 mesecih. Enkrat nam je šlo, drugič ne. A življenje so koščki sreče, žalosti, navdušenja, razočaranja, stresa, jeze. Kaj je tisto, kar te žene – kar te motivira? Ali znaš vprašanje: KAJ VSE JE ŠLO MIMO MENE? zamenjati z: KAJ VSE SEM DOŽIVEL, SE NAUČIL?

3.

Kako si preživljal svoj čas v zadnjem letu? So ti izgovori ”Ne morem”, ”Nimam časa” pobrali veliko več priložnosti, kot je bilo mišljeno. Razmisli o tem, čemu si v zadnjem letu posvetil/namenil največ časa, in čemu bi ga lahko več – oziroma si danes želiš, da bi ga več.

4.

Kako si želiš, da bo videti tvoje življenje v 2022? Ja, težka vaja, a vseeno veš za kakšne ključne stvari, ki te čakajo ali pa si jih želiš. Poskusi si jih doživeti predstavljati (vizualizacija) – ne zatikaj se v dejstvo, da ne veš, ali se bo nekaj zgodilo junija ali oktobra, samo ustvari sliko vsega, kar si želiš zase v naslednjem letu.

5.

Moji cilji so … Zazri se v leto, ki se izteka in poberi iz njega najboljše! Razmisli, kaj bi morda naredil drugače, kaj bi izboljšal, kje vidiš nujne potrebe po popravkih in kaj je tisto, kar moraš prenesti v naslednje leto. Zapiši cilje, opremi jih z datumom in razmisli, kako se boš nagradil, ko bodo doseženi.

6.

Sestavi načrt – ker poznaš cilje, določi še točne korake, kako do njih. Vzemi si čas za premislek in vse zabeleži v koledar (spletni, na papirju, v zvezku). To ne bo težko, ker točno veš, česa si želiš več in česa manj. Leto 2021 je podlaga za prihodnje leto – tvoja osredotočenost in odločenost za spremembe pa sta zdaj aktivirani tako, da se je treba samo še usmeriti proti tvojim novim zmagam.

Navijam zate!

POTREBUJEŠ PRAZEN NAČRT?

Piši na mateja@mateja.krzisnik in ti izpolnjen in prazen načrt pošljem na elektronski naslov.